Rolstoeltoegankelijkheid
Onderstaande tekst is ook informatief voor mensen die slecht ter been zijn!

Het Bostheater ligt, zoals de naam al zegt, midden in het bos. De toegangswegen zijn goed toegankelijk, breed en semi-verhard, maar lopen wel bergop naar het theater toe. Overleg met de verkeersregelaars van het Bostheater die op de Besthemerberg aanwezig zijn, waar je het beste kan parkeren.

Betaalde voorstellingen
Bij betaalde voorstellingen is het (vaak) niet mogelijk om mindervalide/mensen slecht ter been dichtbij de ingang af te zetten. Maar uiteraard helpen we graag!

Mensen die slecht ter been zijn helpen wij ook graag (met ons golfkarretje) en brengen we dichtbij de ingang. Geef duidelijk aan dat je slecht ter been bent, dan halen we je op. Dit kunnen wij niet (altijd) zien.

Wat betreft mensen in een rolstoel zal er gekeken worden naar de beste oplossing. Uiteraard wordt je zo dichtbij als mogelijk afgezet bij de ingang, echter mag de auto er niet geparkeerd blijven in verband met de veiligheid. Het zal dus gaan om een kiss & ride, maar dat gaat goed komen.

In het theater zelf
In het theater zelf zijn aan de bovenring plaatsen vrij voor rolstoelgebruikers en ook voor mensen die slecht ter been zijn. Wanneer je liever beneden in het theater zit kan je dit ook aangeven aan de vrijwilligers ter plekke. Zij wijzen je dan een alternatieve route naar beneden. Het is niet mogelijk om halverwege het theater plaats te nemen.

Verder mogen wij geen vaste bebouwing plaatsen in het Bostheater en hebben wij (op dit moment) geen eigen invalide toilet. Wel is het invalide toilet van de camping beschikbaar tijdens de voorstellingen voor onze gasten die hier gebruik van willen maken. Dit toilet is op zo’n 300/400 meter van het Bostheater.

Top