Huisregels
 • Elke bezoeker conformeert zich bij het betreden van het terrein aan de huisregels van Stichting Bostheater Ommen.
 • Bij betaalde voorstellingen kan er alleen toegang tot het terrein van Stichting Bostheater worden verschaft indien men in het bezit is van een geldig toegangsbewijs.
 • Een concert gaat in principe altijd door, ook bij slecht weer. Als de veiligheid tijdens het concert in het geding is (bijvoorbeeld langdurig onweer) kan besloten worden het concert af te blazen. In dat geval is er helaas geen restitutie mogelijk.
 • Het betreden van het terrein geschiedt geheel op eigen risico. Stichting Bostheater Ommen is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van ongeval of diefstal.
 • Stichting Bostheater Ommen adviseert om geen waardevolle spullen mee te nemen en/of achter te laten in de auto.
 • Bij het betreden van het terrein kan om veiligheidsredenen visitatie plaatsvinden door beveiligingspersoneel of vrijwilligers. Bij het weigeren van medewerking hieraan wordt de toegang geweigerd.
 • Het is niet toegestaan (hard) drugs te bezitten, te verhandelen of te gebruiken. Bij constatering hiervan volgt verwijdering van het Bostheater terrein en wordt de politie geïnformeerd.
 • Het is verboden om podia, tenten, bomen, bouwwerken, hekken of andere objecten op het terrein te beklimmen.
 • Het meebrengen van een huisdier (honden etc.) is niet toegestaan bij betaalde voorstellingen, bij voorstellingen die gratis toegankelijk zijn kunnen u en uw huisdier worden weggestuurd mocht iemand het als hinderlijk ervaren (bijvoorbeeld blaffen door de muziek etc.)
 • Wildplassen is verboden en bij constatering volgt verwijdering van het terrein.
 • Er wordt geen korting op de entreeprijs gegeven als bezoekers zich later, of aan het eind van het evenement, aan de kassa melden.
 • Bij betaalde voorstellingen zijn paraplu’s niet toegestaan (poncho’s uiteraard wel!).
 • Vanwege brandgevaar is het verboden open vuur te maken.
 • Het is niet toegestaan (alcoholhoudende) drank en/of etenswaren mee te nemen bij betaalde voorstellingen.
 • Aan personen jonger dan 18 jaar wordt geen alcoholhoudende drank verstrekt.
 • Personen waarvan niet duidelijk is of ze 18 jaar of ouder zijn, wordt gevraagd een legitimatiebewijs te tonen bij het bestellen van alcoholhoudende dranken.
 • Aan personen die agressief of normafwijkend gedrag vertonen wordt geen alcoholhoudende drank verstrekt.
 • Stichting Bostheater Ommen waarschuwt altijd de politie indien personen zich agressief, hinderlijk of racistisch gedragen.
 • Stichting Bostheater Ommen doet er alles aan om veiligheid van bezoekers en artiesten te waarborgen.
 • Om veiligheidsredenen zijn bezoekers bij calamiteiten verplicht de aanwijzingen en instructies van Bostheater-vrijwilligers op te volgen.
 • Een ieder die het evenemententerrein betreedt geeft toestemming voor het maken van video, foto en geluidsopnamen waar hij/zij mogelijk in of op voor zal komen. De organisatie gebruikt deze opnamen voor promotionele doeleinden.

Bij het niet naleven van de huisregels wordt de toegang geweigerd/ontzegd zonder restitutie van het entreebewijs en dient men direct het terrein te verlaten.

VEELGESTELDE VRAGEN
Daarnaast zijn dit veel voorkomende vragen, hierop meteen het antwoord.

Als een voorstelling vanwege het weer wordt afgelast, krijg ik dan het entreegeld gerestitueerd?
Restitutie is helaas niet mogelijk. In het verleden is afgelasting ons slechts zeer sporadisch overkomen. In een dergelijk geval zullen we alles in het werk stellen om de voorstelling te verplaatsen. Echter het is een openluchttheater en in Nederland levert dat soms wat ongemak op. Ons advies: check altijd de actuele weersvoorspelling en pas de kleding daar op aan. Mocht de voorstelling niet verplaatst kunnen worden, dan krijgt u alsnog uw geld terug (exclusief de servicekosten).

Mag ik naar het Bostheater mijn eigen consumpties meenemen?
Het is niet toegestaan om zelf consumpties mee te nemen. Stichting Bostheater Ommen werkt vrijwel zonder subsidies en volledig met vrijwilligers. Daarom zijn inkomsten uit horeca verkoop voor ons van levensbelang. Voor een gezellig avondje Bostheater ben je daarom van harte welkom bij onze bar! Munten zijn te koop in het theater en het gehele seizoen geldig.

Mag ik een hond meenemen?
Helaas, honden zijn niet toegestaan bij betaalde voorstellingen. U kunt dan dus niet naar binnen, laat uw huisdieren dus bij betaalde voorstellingen thuis.

Bij gratis voorstellingen zijn ze wel toegestaan, maar bij overlast wordt u weggestuurd. De vrijwilligers bepalen of er sprake is van verstoring van de voorstelling.

Waar kan ik het beste parkeren?
Voor de route naar het Bostheater kunt u het beste het volgende adres invoeren in de navigatie: Besthemerberg 1, 7731 PB, Ommen.

Eenmaal aangekomen bij Recreatiecentrum de Besthmenerberg kunt u de borden volgen naar het Bostheater. Er zijn ook vrijwilligers aanwezig die u de wegwijzen. Afhankelijk van het aantal verkochte kaarten worden er parkeerplaatsen zo dicht mogelijk bij het theater gecreëerd. We vullen altijd eerst de dichtstbijzijnde parkeerplaats, en werken dan van het theater af.

Mocht u ergens anders parkeren dan de daarvoor bestemde plekken dan kan het zijn dat de camping uw auto laat wegslepen, daarnaast kan het zorgen voor onnodige overlast van onze buren. Volg daarom de instructies van de verkeersregelaars!

Is er een mogelijkheid om te overnachten (na)bij het Bostheater?
Jazeker! Het Bostheater ligt op het recreatiecentrum de Besthmenerberg. U kunt op de camping verblijven als u wilt, ook zijn er huisjes te huur.

Een plaats reserveren of een overnachting boeken kunt u hier doen: https://www.besthmenerberg.nl/

Verder zijn er in Ommen meerdere hotels, b&b’s en andere campings te vinden.

Staat jouw vraag hier niet bij? Neem dan contact op met info@bostheaterommen.nl of via het contactformulier.

Top