Informatie

Bostheater Ommen heeft een capaciteit voor maximaal 2.500 personen en beschikt over een zeer goede akoestiek. Daarmee behoort het tot een van de meest bijzondere openluchttheaters van Nederland.

De laatste jaren staan de Besthemerberg en het daar aanwezig openluchttheater in toenemende mate in de belangstelling. De bijzondere geschiedenis van de plek en de herwaardering van het theater blijft niet onopgemerkt.

Aan de voet van de Besthemerberg werd begin jaren vijftig een groot openluchttheater gebouwd. Het theater is tijdens haar zeventigjarige bestaan nauwelijks benut en was door de jaren heen vergeten en verwaarloosd.

De Stichting Bostheater Ommen werd in het voorjaar van 2007 opgericht en heeft als doel de instandhouding van het grote Openluchttheater op de Besthemerberg in Ommen als bijzonder cultureel erfgoed. Zij wil dit doel te bereiken door middel van de programmering van kunst- en cultuurvoorstellingen en overige evenementen en de inbedding van het openluchttheater binnen de Ommer samenleving.

Drijvende kracht achter de Stichting Bostheater was Arend ten Oever, oud-burgemeester van Ommen. Hij heeft het initiatief genomen tot oprichting van de stichting en was, tot zijn onverwachte overlijden in juli 2012, nauw betrokken bij alle activiteiten en toekomstplannen van het Bostheater. Na een lange aanloop met veel obstakels werd in april 2013 het startsein gegeven voor een grondige renovatie van het Bostheater. Met financiële bijdragen van Provincie Overijssel, Gemeente Ommen, Staatsbosbeheer en Recreatiecentrum Besthmenerberg is het verwaarloosde openluchttheater volledig opgeknapt zonder het karakter van het theater aan te tasten.

footer-bg