Bostheater Ommen opent het seizoen met drie gratis toegankelijke acts

08 05 23

Bostheater blog

Ommen – Liefst twee zanggenootschappen en een band openen zaterdag 13 mei het seizoen van Bostheater Ommen. Benieuwd? Van harte welkom op de vooravond van Moederdag. Het optreden van de popkoren is gratis toegankelijk. Rond half acht in de avond verzorgt coverband The Delta Crew de aftrap, daarna mogen Just For Fun en Swingtime achter uit de keel. 

Just For Fun

Just For Fun is een popkoor uit het naburige Dalfsen. In februari 2011 besloot Greet Aafjes het initiatief te nemen tot de oprichting van een senioren popkoor. Een artikel met oproep in de Oprechte Dalfser Courant leverde twintig potentiële kandidaten op tijdens een open repetitie. Beoogd dirigent/koorleider Dian Heerema legde de lat meteen hoog en koos voor het lastige nummer ‘Signed, sealed, delivered, I’m yours’ van Stevie Wonder als openingsopdracht. Tot ieders verrassing slaagde het aspirant-popkoor er na anderhalf uur oefenen al in dat lied aanvaardbaar ten gehore te brengen. Dat moest een vervolg krijgen, en aldus geschiedde. Inmiddels is het koor uitgegroeid tot ruim zestig leden. Popsongs uit de 60’s en 70’2, van Abba tot The Beach Boys en The Mamas & The Papas tot The Beatles worden afgewisseld met hedendaags repertoire, welke bij Anna Hoekstra en haar gevolg in de smaak vallen. Onder de bezielende leiding van deze dirigente is een beginnend groepje liefhebbers uitgegroeid tot een volwassen popkoor van zestig personen.

Swingtime

Swingtime is een gemengd popkoor uit Dedemsvaart, bestaande uit zo’n dertig keeltjes. Het zingende gezelschap bestaat al meer dan een kwart eeuw en brengt voornamelijk popliedjes uit de vorige eeuw. Denk aan medleys van The Bee Gees en Fleetwood Mac, maar ook nummers van Pink en Susan & Freek. Alles onder het motto: samen zingen…, een plezierig tijdverdrijf! Toch wordt een behoorlijke mate van discipline verlangd, anders dreigt een kakafonie. Elke dinsdagavond wordt twee uur geoefend onder leiding van Luko Hans. Het resultaat van al die oefensessies is te beluisteren in het amfitheater achter recreatieoord Ommerland, op de zaterdagvond voor Moederdag.

The Delta Crew 

The Delta Crew is een coverband die deze avond opent en tussen de bedrijven door ‘de boel aan elkaar’ gaat spelen. De boys spelen ‘evergreens’ van onder meer Counting Crowes, Bob Dylan en, kennen we die nog, Don McLean. Afkomstig uit de stroomgebieden van Vecht, Reest, Regge en Tjonger is The Delta Crew een spitsvondig gekozen bandnaam.

Nadere info omtrent bereikbaarheid, parkeren en aankomende optredens, via Korenavond in ’t bos.

footer-bg