Into The Wild

Net als afgelopen jaar weer een editie van Into The Wild in de magische setting van het Bostheater. Hier presenteren wij acts van de hoogste kwaliteit en duiken we links en rechts de diepte in, maar is er ook meer dan genoeg herkenbaars. ????????

LINE UP

Vrijdag 13 september
The Cosmic Carnival speelt Fleetwood Mac ✦ Dig Deeper ????????

Zaterdag 14 september
Stones Sessions ✦ RONDÉ ✦ EUT ✦ Tricklebolt ✦ Garrett T. Capps ???????? ✦ Maurice van Hoek ✦ Valvetronic Brassband ✦ Baer Traa ✦ Wolf & Moon ✦ Manon Bosch ✦ Felicia

Tijdschema

Vrijdag 13 september

The Cosmic Carnival speelt Fleetwood Mac

Fleetwood Mac. Wereldberoemd vanwege de vele intriges, personeelswisselingen en de mystiek rond optredens. Maar vooral dankzij een reeks ijzersterke, tijdloze hits. Een oeuvre om van te smullen, gebracht door The Cosmic Carnival, winnaar van de Grote Prijs van Nederland en al ruim tien jaar één van de meest gevierde live-acts van de Lage Landen.

Dig Deeper

Dig Deeper maakt alt country en rock met lang uitgesponnen gitaarpartijen. De band roept qua sfeer en sound herinneringen op aan acts als War on Drugs, Grateful Dead en Neil Young. Na de debuutplaat uit 2012 verscheen in september 2017 hun tweede album ‘In Central Europe Time’ en deze wordt internationaal en in Nederland lovend ontvangen en omschreven als: “Neil Young met Grateful Dead en The War On Drugs op een Noorse snelweg”, en “Zelfs War on Drugs maakt ze niet zo mooi.”

Begin 2018 speelde Dig Deeper voor het eerst live in Nederland en gaf een indrukwekkende show op het Sugar Mountain festival in Paradiso, dat geweldige recencies kreeg. Momenteel werkt de Noorse band aan hun 3e album, dat ik het najaar van 2019 wordt verwacht.

Zaterdag 14 september

RONDÉ

RONDÉ bracht in 2016 hun debuutalbum uit. De single ‘Naturally’ werd NPO Radio 2 Top Song en ‘Why Do You Care’ werd na ‘Run’ en ‘We Are One’ de derde 3FM Megahit op rij voor de band. Dit resulteerde in optredens op grote festivals als Lowlands, Concert at SEA en Mysteryland. Na een uitverkochte clubtour in het najaar van 2018 staat het nieuwe jaar in het teken van het nieuwe album, waarvan de eerste single (‘Calling’ – 3FM Megahit èn Radio 2 Topsong) je niet kan zijn ontgaan!

Stones Sessions

Geen saaie stoffige coverband met pruiken… Nee deze vijf jonge, talentvolle muzikanten van o.a. de band van Nielson, The Royal Engineers, Lisa Lois en Money & The Man pakken het op geheel eigen wijze aan.

Deze jonge honden van eigen bodem, verenigd in de Stones Sessions, duiken vol overgave op alles wat de Stones met zich meebrengen. Rock ’n Roll monumenten als Satisfaction, Paint it Black en Jumping Jack Flash worden aaneengeregen met parels als Angie en Wild Horses. Passie, vuur en overtuiging tekenen de wijze waarop de Stones Sessions het oeuvre van de Rolling Stones bij de lurven pakken en over hun publiek uitspuwen.

EUT

Je nieuwe favoriete band! EUT maakt prachtig geschreven songs met boeiende melodieën. Stuk voor stuk vette, aanstekelijke popnummers in een keurslijf, over jeugdigheid en opgroeien. Dynamisch en intrigerend, zonder te gepolijst te klinken. Met invloeden van bands als Pixies, Yeah Yeah Yeahs, Blur, Weezer, Wilco en Beck. Luister eens naar nummers als Bad Sweet Pony, Supplies of Sour Times.

Garrett T. Capps (USA)

De ‘Texas space cowboy’ vond succes met de release van het laatste album “In the Shadows (Again)”, en dat succes bracht hem al eerder naar Nederland. Hij komt overigens niet alleen maar samen met zijn NASA Country band en ook niet zonder nieuwe muziek. Met het nieuwe album Alright All Night in de maak en gepland voor augustus 2019 is het de timing perfect! Wat je van het nieuwe album kan verwachten? Meer dansbare country nummers, aangevuld met Townes & Parsons-achtige songwriting. Wij zijn alvast erg benieuwd. Welkom terug in Nederland, Garrett!

Tricklebolt

Tricklebolt welcomes you to 1975. Beleef de sfeer die je bent misgelopen, wanneer ook jouw geboortedatum op dat moment nog ver in de toekomst lag. Denk Deep Purple meets Birth of Joy. Denk authentiek rauw gitaargeluid, zwevend Hammond- tapijtje, psychedelica. Maar ook hooks en looks à la Fatal Flowers. Lust for Life- energiek ramt Tricklebolt dit alles met gepaste decibels je maagwand in. En je vindt het nog fijn ook.

Op hun CV staan supports voor o.a. Golden Earring, DeWolff, Uriah Heep, Di-rect, Navarone, Thin Lizzy. Met hun debuutalbum op zak werkt Tricklebolt nu aan album nr. 2.

Maurice van Hoek

Persoonlijke liedjes over zijn belevenissen ver weg overzee, en zijn emoties dichtbij van binnen. Hij heeft zijn draai gevonden, pakt zijn studie weer op, werkt tegelijkertijd aan zijn composities, vormt een band om zich heen en completeert met ‘Live Forevermore’ zijn eerste album, dat in mei 2016 verschijnt. Van Hoek studeert datzelfde jaar cum laude af en ook het album kan rekenen op uitstekende cijfers van het vaderlandse muziekjournaille.

Van Hoek wil zich vervolgens ook meer live laten zien en horen. Hij pakt alle speelgelegenheden aan en in korte tijd groeit hij met zijn band tot een hechte eenheid. Hij schrijft veel nieuwe songs en bezoekt andermaal de studio om het verse werk vast te leggen met zijn band. Dat resulteert in september 2018 in het tweede album ‘Traveling Man’. Indachtig de titel verhaalt Van Hoek hierop wederom over alles wat er op zijn pad komt, maar de kwaliteit van de release illustreert eveneens een glasheldere koers: een rechte lijn richting de top. Met louter lovende recensies, een release tour, een reeks instores en media-optredens bij onder meer Muziekcafé (NPO Radio 2) en VI (Veronica’s voetbalprogramma, op uitnodiging van Danny Vera) is de traveling man volop on the road om zijn doel te bereiken. Kom dat zien in het Bostheater!

Baer Traa

Zijn eerste single Stone Cold Woman werd meteen 5 sterren track bij Gerard Ekdom (Radio 2) en weerspiegelt waar de muziek van Baer om draait; strakke grooves, soulvolle songs en een flinke scheut blues. Live en op zijn eerder dit jaar verschenen debuut-album ‘Out Of Thin Air’ hoor je zijn rauwe, oprechte performance.

Wolf & Moon

Dream folk duo Wolf & Moon hebben onlangs hun debuutalbum ‘Before It Gets Dark’ uitgebracht. De muziek van Wolf & Moon is enorm catchy en levendig door de stemmen van Stefany en Dennis en nodigt je uit tot voorzichtig dansen en dagdromen. Ze hebben al door Australië, de VS, Engeland, Ierland, Duitsland en (ook) Nederland getourd ter ondersteuning van het nieuwe album en komen nu naar het Bostheater! 

Dit wil je niet missen, want dit kan zomaar zo’n act zijn waarvan je over een aantal jaar zegt: ‘hé, die heb ik nog in het Bostheater gezien!’ 

Valvetronic Brassband

Een nieuwe festival brassband uit Amsterdam. Hun nummers zijn gebaseerd en geinspireerd door EDM en Hiphop muziek: kiehard dansen op muziek die wordt uitgevoerd door drums en heel veel blazers. Een snoeiharde en energieke show, waarbij er zonder uitzondering gedanst en gesprongen wordt.

✰ ETEN & DRINKEN ✰

Net als voorgaande jaren, foodtrucks aanwezig zijn. Dat wordt smullen! Hierover binnenkort meer!

Daarnaast is onze eigen horeca aanwezig om jullie ook te voorzien van een drankje 😉

Waarom een festival in het Bostheater?

We hebben al eerder festivals in het Bostheater georganiseerd en deze zijn eigenlijk altijd zeer positief ontvangen. Zo was er een Midsummer Festival en een Festival in het Bos(theater). Vanaf 2018 is er een vaste naam gekomen: Into The Wild. Artiesten die op de verschillende festivals hebben gestaan: RUV, DeWolff, Jack and the Weatherman, Ruben Hoeke Band, Ralph de Jongh, Moon Moon Moon en vele anderen!

Tickets

footer-bg