Waar is Mijn Trommel?


4 augustus 2019


Theater open: 14:00
Aanvang: 15:004Beat speelt: Waar is mijn trommel? (4+)
Stilzitten is er niet bij met 4Beats nieuwe show! De nieuwe drumshow van 4Beat draait helemaal om spelplezier, energie en groove. De 4 percussionisten zijn afkomstig uit de hele wereld en weten als geen ander de kinderen mee te nemen in deze nieuwe non-stop, high energy percussie show! Vette Jj en swingende zangeres maken het feest compleet. Een opzwepende voorstelling waarbij het publiek weinig in de stoel zal zitten.

Met hun eerste programma De kracht van de Trommels heeft het ensemble de afgelopen tijd meer dan 120 keer in de Nederlandse theaters, scholen en op festivals gestaan! Nu is het tijd voor een nieuw programma: Waar is mijn Trommel? De vier 4Beat percussionisten zullen in deze energieke en boeiende voorstelling het jeugdige publiek kennis laten maken met kindermuziek uit vele landen in de wereld.

Vanzelfsprekend kiezen ze dan juist de liedjes met bijzondere trommels en swingende ritmes! Maar de show is meer dan trommels alleen. Drums en percussie uit Afrika, Azië en Latijns Amerika worden gecombineerd met de sounds van de DJ, met mystieke, oriëntaalse percussie en zang. Een opzwepende voorstelling waarbij het publiek weinig in de stoel zal zitten.

Het verhaal
Twee Nederlandse vriendjes vinden op straat een tas met drumstokken. Zij willen hiermee op hun eigen trommels gaan spelen, maar thuis aangekomen blijken hun trommels onvindbaar… Dus gaan ze op zoek. De vier musici nemen de jongetjes in hun zoektocht mee naar de landen waar ze zelf vandaan komen; Curaçao, Turkije, Suriname, Nederland en Senegal. Via flitsende videobeelden en foto’s wordt het publiek meegenomen naar de landen. Zo leren de kinderen van de huizen, straten, markten, rivieren, mensen en dieren uit dat land.

4Beat musici
– Gianna Tam (uit Suriname) heeft de afgelopen 10 jaar als bandlid van Drums United, Drumix! en Van Merwijk’s Music Machine over de hele wereld en door Nederland getoerd.
– Vernon Chatlein (van Curaçao) speelt Afrikaanse en Zuid Amerikaanse percussie. Hij speelt in vele Nederlandse percussie en wereldmuziek ensembles.
– Alper Kekec (uit Turkije) is een virtuoos op de oriëntaalse percussie. Hij speelt in Drums United en is docent aan het Rotterdams conservatorium.
– DJ Charlie (uit Nederland) neemt de tracks en loops op de computer onder zijn hoede.

Deze voorstelling is in samenwerking met Camping Besthmenerberg!

Bekijk event op Facebook

Deel dit event

Top