Johan Derksen Keeps the Blues Alive


27 juni 2019


Theater open: 19:30
Aanvang: 20:30

Tickets

Ticket vvk: € 25,- (inclusief servicekosten 2,26)
Ticket aan de dagkassa: € 30,-

Theater open: 19:30
Aanvang: 20:30

Johan Derksen Keeps The Blues Alive

Na de succesvolle theatershow ‘Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop’, die in meer dan honderd theaters is gespeeld, komt de flamboyante tv-persoonlijkheid nu met een programma over zijn passie: de blues. ‘Johan Derksen Keeps The Blues Alive’ neemt u mee naar begin jaren zestig, toen The British Invasion de wereld veroverde en The Rolling Stones, Them, The Animals, John Mayall’s Bluesbreakers, The Spencer Davis Group en The Yardbirds een breed publiek lieten kennismaken met de muziek van de Amerikaanse blueslegendes John Lee Hooker, Muddy Waters, Sonny Boy Williamson, Chuck Berry, Howlin’ Wolf, Buddy Guy en B.B. King.

Het gevolg was de opkomst van de Nederlandse bluesbands Cuby + Blizzards, Livin’ Blues, Rob Hoeke Rhythm & Blues Group, Bintangs, John the Revelator, Flavium, Blues Dimension en de Oscar Benton Blues Band. Sindsdien speelt de blues een belangrijke rol in de vaderlandse muziekcultuur. Radio en televisie negeren de blues, omdat de oorspronkelijke basis van de hedendaagse popmuziek niet meer in het commerciële format past, maar blues concerten en blues festivals zijn bijna altijd uitverkocht.
Johan Derksen is de laatste jaren erg actief als promotor van de blues. Hij maakte deel uit van het management van Cuby + Blizzards, maakt radioprogramma’s en staat op het punt een bluesclub te openen in Rotterdam. Daarnaast organiseert hij op zondagmiddag Sunday Blues in het roemruchte café Hofsteenge in Grolloo, waar hij tevens jaarlijks het prestigieuze Blues Village Festival organiseert, met louter Amerikaanse topbands.

Om de blues niet verloren te laten gaan, heeft Derksen de beste Nederlandse blues vocalisten en -muzikanten gemobiliseerd. Naast de Haagse band ‘The Clarks’ voegt Derksen de volgende namen toe aan zijn line-up:

A.J. Plug
Volgens Derksen de beste blueszangeres van Nederland.

Kat Riggins
Toerde eerder met haar eigen band ‘Blues Revival’ de wereld over. Riggins komt speciaal voor deze tour vanuit Amerika naar Nederland.

Erwin Java
Dé bluesgitarist van Nederland. Bekend van o.a. ‘Cuby + Blizzards’, ‘Herman Brood’ en ‘King of the World’.

Roel Spanjers
Multi-instrumentalist (o.a. piano, hammondorgel en accordeon), speelde eerder met vele Amerikaanse blues- en soulartiesten, waaronder ‘Luther Allison’.

Theo van Es
Leadzanger van ‘The Shoes’ en één van de Pioniers in ‘Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop’.

Michel van Dijk
Bekend van o.a. ‘Les Baroques’, ‘Ekseption’ en ‘Alquin’.

Big Pete
Blueszanger en mondharmonicaspeler met internationaal succes. Hij speelde in de zomer van 2017 o.a. met de ‘Red Devils’.

Dit unieke gezelschap zoekt de trouwe blues fans in hun eigen omgeving op, met een overzicht van de blues in Nederland, van begin jaren zestig tot de dag van vandaag.

Bekijk event op Facebook

Deel dit event

Top