Apetrots op binnen hengelen Davina Michelle

20 04 23

Bostheater blog

Geen gein. Ze komt echt! De programmeurs van Bostheater Ommen zijn apetrots dat ze Davina Michelle hebben gestrikt voor een optreden. Op zaterdag 24 juni gaat de razend populaire stemacrobate haar debuut maken in het amfitheater, gelegen pal onder de top van de Besthmenerberg. Aanvang 20.30 uur. Davina Michelle behoeft nauwelijks nadere introductie. Er zijn maar weinig artiesten met zo’n uniek stemgeluid, dat ze al na één noot uit duizenden herkenbaar zijn. Davina Michelle is zo’n ‘witte raaf’, of beter ‘wit nachtegaaltje’. De zangeres is echter meer is dan alleen ‘die verbluffende, formidabele stem’. Door opvallende samenwerkingen, unieke en spraakmakende optredens en vooral heel veel goede nummers, heeft ze in relatief korte tijd haar stempel op het Nederlandse muzieklandschap gedrukt en inmiddels lonkt heel nadrukkelijk het buitenland.

Davina Michelle kwam in 1995 ter wereld als Michelle Davina Hoogendoorn en is een typisch exponent van de 21-eeuwse muziekgeneratie. Ze kan worden gekenschetst als een zangeres die zich heeft losgeweekt van de traditionele mechanismen van de muziekindustrie en heel goed begrijpt dat (sociale) media en zichtbaarheid net zo belangrijk zijn als geweldige optredens en goed songmateriaal. Haar doorbraak is hiervoor exemplarisch. Op haar in 2016 gelanceerde en nu bijna 1,5 miljoen abonnees tellende YouTube-kanaal plaatst Davina in eerste instantie covers van artiesten die haar inspireren. Haar inmiddels legendarische uitvoering van de P!NK-klassieker ‘What About Us’ (meer dan 20 miljoen views) gaat viral en valt zelfs de oorspronkelijke uitvoerende popdiva op. “Now I know how it’s supposed to sound”, reageerde P!NK, die er aan toevoegt dat ze het prijsnummer zelf waarschijnlijk nooit zo goed zal uitvoeren. Ook covers van bijvoorbeeld Avicii (Wake Me Up) en Adele (Easy On Me en Someone Like You) deden muziekliefhebbers verbluft achterover slaan.  

Davina Michelle stond nog niet eerder in het openluchttheater achter recreatiecentrum Ommerland. Het is ook maar de vraag of dat nog eens gaat gebeuren. Dit kan zomaar eens niet alleen de eerste, maar meteen ook de laatste kans zijn om Davina Michelle in de unieke, feeërieke setting van het Bostheater te zien, te horen en te ondergaan.

De kaartverkoop voor dit concert start op zaterdag 22 april om 10.00 uur via deze pagina. 

footer-bg