Jack and the Weatherman


28 juli 2018


Theater open: Nog onbekend
Aanvang: Nog onbekend

Tickets

Tickets
Combitickets Into the Wild : (zie eventbrite)
Zaterdag: € 10,- (early bird) / normaal: € 12,50 (tickets)

Into The Wild festival

met oa:

27 juli
Pink Project

28 juli
DeWolff
Jack and the Weatherman
RUV
Ruben Hoeke en meer

Jack and the Weatherman Berry ‘Jack’ Krikken en Sebastiaan ‘Weatherman’ Weerman zijn Jack and the Weatherman, twee vrienden uit Haarlem die met zonnige liedjes, liefde voor muziek en plezier in het spelen positiviteit de wereld in sturen. Folkpop noemen ze hun muziek zelf, geïnspireerd door o.a. Jason Mraz, The Lumineers en de tweestemmige harmonieën van Simon & Garfunkel. Een beetje pop, een vleugje folk en een toefje reggae, diepgang gecombineerd met positiviteit. In hun liedjes worden de mooie kanten van het leven gevierd, en ingezien hoe kwetsbaar die schoonheid is. Muziek om mensen een goed gevoel te geven, maar ze ook aan het denken te zetten.

De twee zijn vrienden op de middelbare school in Emmen. Een duo worden ze pas in Haarlem, als ze elkaar jaren later weer tegen het lijf lopen. Berry heeft dan de wereld over gereisd en zijn ervaringen en inzichten als songteksten opgeschreven, Sebastiaan is instrumenten gaan bespelen en muziek gaan maken. Dat ze een duo gaan vormen, wordt duidelijk als Sebastiaan The Dynamo Of Volition van Jason Mraz speelt en Berry het nummer woord voor woord mee zingt. Dat dit het begin is van jarenlang muziek maken, albums uit brengen en concerten uitverkopen, kunnen ze dan nog niet eens dromen.

Tomorrow is het eerste liedje dat ze schrijven. In rap tempo volgen er nog drie. Dat is nodig ook, want het eerste optreden staat al gepland. Snel wordt er een naam bedacht: Berry Krikken wordt Jack, naar het Engelse woord voor krik, en Sebastiaan Weerman wordt the weatherman. Als Jack and the Weatherman gaat een avontuur van start dat van mooie momenten aan elkaar hangt. Ze worden een van de meest geboekte acts van de Popronde 2014 en zijn Serious Talent op 3FM, maar verder blijft Jack and the Weatherman uit de wind van de muziekindustrie. Op eigen kracht scoren ze megahit na megahit op Spotify, met miljoenen streams en fans over de hele wereld. Optreden doen ze behalve in Nederland tot ver over de landsgrenzen, met shows van Finland tot Engeland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Overal waar ze komen, is het feest.

Ze doen zoveel mogelijk zelf. Liedjes schrijven ze in The Cave Of No Shame, hun eigen studio waar fouten maken niet bestaat. Die liedjes nemen ze op met bevriende producer Jasper Zuidervaart en worden verzameld op de EP’s Something Positive (2014), Homewards (2015) en Some Kind of Purpose (2016), die op hun eigen label Glowbird Records verschijnen. “Muziek is de beste invulling van onze tijd” zegt Sebastiaan. “Zodra we muziek maken is alles chill, het is net een mentale reset.” The Lucky Ones heet hun langverwachte debuutalbum. Die geluksvogels, dat zijn ze zelf. Twee vrienden die beseffen hoe bijzonder het leven is en daar liedjes over schrijven. Vrolijk aan de oppervlakte, maar ook altijd met een diepere boodschap, klaar om positiviteit te delen met iedereen die wil luisteren. En dat worden elke dag meer mensen. De wereld ligt open, ze hebben de wind in de rug: Jack and the Weatherman, the lucky ones.

Bekijk event op Facebook

Deel dit event

Top