Een heus festival in het Bostheater Ommen.
Fijne muziek, lekker eten en een festivalmarkt.

En dat een dag na Douwe Bob.

Aanvang: 14.00 -23.30 uur

Hoezo een lekker weekend!

Koop hier je tickets
Kinderen tot 14 jaar gratis (op vertoon van ID)

Line up:

15.00 – 15.45 Cigarbox Henri & The New American Farmer Band
16.15 – 17.00 WIEBE
17.30 – 18.30 
Money & The Man
19.15 – 20.15 
Heimatt (DK/NO)
21.00 – 23.00 
Ralph de Jongh

Pure muziekliefhebbers slaken steevast een euforische kreet wanneer Ralph de Jongh zijn songs zingt en zijn gitaar bespeelt. Zij krijgen binnenkort nieuwe uren luistergenot met een heuse trilogie: Dancing on a Vulcano, 20 Years of Burst Out Explosions. Drie cd’s met nieuw materiaal én met nummers die niet eerder het levenslicht zagen.

IN 1996 startte Ralph de Jongh zijn onverzadigbare drang om retegoeie muziek te schrijven. Zijn eerste uiting duurde maar liefst 90 minuten en dat bleek de opmaat voor een muzikale uitbarsting. Er ligt inmiddels een stevige stapel uitgebrachte cd’s. In 2016 lanceerde hij bijvoorbeeld nog de dubbel-cd ‘Lonesome man/Ocean of Love’ en de komende trilogie bewijst zijn onverzadigbare schrijfdrift. Het leidt telkens tot muziekmuziek, geen ander genrestempel voldoet.

Ralph de Jongh speelt met zijn hart, hij ontroert en laat je zijn muziek tot in je vezels voelen. Musicmaker noemde hem al “één van de beste songwriters van Nederland”. Vriend en collega Harry Muskee van Cuby & the Blizzards doet er een schepje bovenop: “Al heb je geen verstand van muziek, dan nog hoor je dat zijn muziek te goed is om te missen”. En Simple Minds-gitarist Charlie Burchill noemt Ralph de Jongh een “inspiratiebron met een meedogenloze empathie voor de blues”.

 

Zet zanger, gitarist, schrijver en kunstenaar Ralph De Jongh vandaag nog op je ‘bucket list’ van onontdekte muzikanten. Hij overmeestert je geheid met zijn pure en oprechte muziekmuziek.

 

 

 

Heimatt (DK/NO)

Aankomende herfst komt de opvolger van het lyrisch ontvangen debuutalbum: “With You I Will Dance All The Way Through The Night. I Will Tie Your Hands And Go Blind. If You Just Let Me.” uit 2015.

Sinds 2014 heeft Magnus Grilstad (zanger) een EP en een debuutalbum uitgebracht, wat de Deens/Noorse muzikant en zijn band meerdere tours opleverde door Denemarken en Duitsland. Ook waren ze een graag geziene gast op Europese festival, waaronder Roskilde Festival en zo’n 40 andere festivals in de afgelopen twee jaar.

Na twee jaar en meer dan 100 concerten door Europa besloot Magnus dat hij tijd en ruimte nodig had om na te denken waar hij heen wou met zijn project. De resultaten mogen er zijn, en gemakkelijk terug te horen op de nieuwe nummers. Er is een duidelijke shift te horen van folk naar meer elektronisch en pop, zonder de ruggengraat van eerder werk uit het oog te verliezen. De theatrale, heldere en overweldigende sound van Heimatt is er nog steeds wat de band een festivalfavoriet maakte in de eerste plaats. Wij kunnen niet wachten op dit optreden en zijn zeer benieuwd, laat je verrassen en ontdek Heimatt!

Money & The Man

Door de eeuwen heen zijn mannen geen mannen meer en is geld geen geld meer. De popmuziek word elk jaar verschrikkelijker en computers zullen de wereld overnemen. Het Zwolse garage-blues duo Money & The Man is hét nieuwste medicijn tegen de bovenstaande klachten! Bij de intense live shows laat dit duo zien hoe muziek ooit bedoeld was, waarbij het zweet je om de oren vliegt! Toen hun eerste demo ‘Dance’ uit kwam braken de badboys los! Met inmiddels meer dan 100 live shows, waaronder Zwarte Cross, Bevrijdingsfestival, is het recept van deze 2 genieën flink aangeslagen!

’Het Zwolse Money & The Man doet denken aan Black Keys en produceert misschien wel meer geluid dan Auerbach en Carney. Rechttoe rechtaan garageblues maken, dat staat voor het tweetal centraal. Money & The Man laat zien niet meer nodig te hebben dan zes snaren en een drumstel! ’ -muzine.nl (Let’s Get Lost Festival 2014)

 

 

Share